Opskrift på gratinerede muslinger med løvstikkesmør
Foto: Gratinerede muslinger med løvstikkesmør

Opskrift på gratinerede muslinger med løvstikkesmør

Gratinerede muslinger med løvstikkesmør

Prøv gratinerede muslinger som snack til et glas champagne.

Bedømmelse
4

500 g blåmuslinger, rensede og gået efter for 'skæg'
1 stor håndfuld løvstikkeblade
50 g blødt smør
revet skal af ½ økocitron
1 knsp salt
½ fed hvidløg
sort peber
½ dl rasp.

Sådan laver du gratinerede muslinger

1. Kom muslinger i en gryde og damp dem under låg i 1-2 minutter – bare til de åbner sig. Sluk for varmen og åbn muslingerne. Kasser overskallen og læg skallerne med muslinger i på i et ovnfast fad.

2. Hak løvstikken fint og rør den sammen med smør, citronskal, salt og knust hvidløg. Kværn godt med sort peber i.

3. Fordel smørret over hver musling og drys med lidt rasp.

4. Tænd ovnens grill. Kom muslingerne ind under grillen i 2-3 minutter til smørret smelter og raspen bliver gylden.


Se også opskrift på Muslingesuppe med croutoner

 

Tip
Muslingerne kan forberedes til og med pkt. 3 og gemmes i køleskab eller fryser, indtil de skal under grillen.

ingredienser

0

tilberedning

ca. 0 minutter

type

Skaldyr

specialkost

kategori

Forret

nationalitet

Dansk

energi pr. person

0 Kcal

Fedt 0 %

Protein 0 %

Kulhydrat 0 %

Bedøm opskrift

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere >>

Ok