Opskrift på grillet kalvemørbrad med svampe og citronsmør
SPONSORERET indhold

Grillet kalvemørbrad med svampe og citronsmør

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Kalvmørbrad med svampe og citronsmør er spækket med velsmag, men uden at gøre jer tunge i maven.

Af: Pernille Skjødt Foto: Line Thit Klein
18. feb. 2012 | Opskrift | ALT for damerne
2

Ingredienser

Grønt citronsmør
100 g blødt smør
1 spsk finthakket dild
1 spsk finthakket purløg
1 spsk finthakket bredbladet persille
1 tsk revet citronskal
2 tsk citronsaft
½ tsk karry
½ tsk dijonsennep
salt og peber

300 g svampe, f.eks. østershatte, chitaki, portobello eller lign
2 spsk olivenolie
2 skalotteløg skåret i skiver
1 spsk smør
1 fed finthakket hvidløg
1 dl plukket bredbladet persille
2 tournedos af kalvemørbrad
lidt olivenolie til stegning
salt og peber

Tilbehør: kogte kartofler eller polenta

Sådan laver du kalvemørbrad

Rør smør sammen med dild, purløg, persille, citronskal, citronsaft, karry, dijonsennep, salt og peber. Kom smørret på et stykke bagepapir og rul det sammen til en pølse, og læg det i køleskabet.

Rens svampene og skær dem i grove stykker. Steg dem gyldne på en pande med olivenolie. Tilsæt skalotteløg, smør og hvidløg de sidste par minutter af stegetiden. Krydr med salt og peber og plukket bredbladet persille.

Pensel kalvemørbradbøffen med lidt olivenolie og grill (eller pandesteg) bøffen 3-4 min på hver side afhængig af størrelsen på bøffen, og krydr med salt og peber.

Anret grillet kalvemørbrad med en skive krydderurte-citronsmør og stegte svampe. Servér bønnesalat og f.eks. kogte kartofler eller polenta hertil.

Info

Tournedos er en bøf skåret fra midten af afpudset oksemørbrad og er en klassiker i det franske køkken. Ordet kommer af 'tourner', der betyder vende, og 'dos', der betyder ryg. Formentlig fordi bøffen ikke skal have længere tid på panden, end du lige kan nå at vende ryggen til den.