Æblegranité med mynte
SPONSORERET indhold

Æblegranité med mynte

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En syrlig frisk sag, som du evt. kan servere som mundfrisker mellem to retter.

Af: Pernille Skjødt Foto: Line Thit Klein
20. okt. 2012 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

150 g sukker
3 dl vand
saften af 1 citron
3 grønne og syrlige æbler, f.eks. elstar
4 mynteblade – gerne marokkansk mynte (endelig ikke pebermynte)
lidt mynte til pynt.

Sådan laver du æblegranité:

Kom sukker og vand i en lille gryde. Bring det til kogepunktet, og lad et simre nogle min til sukkeret er opløst. Tag det af varmen, tilsæt citronsaft og lad det afkøle.

Skær æblerne i kvarte, fjern kernehuset og kassér det. Skær æblerne i mindre stykker og blend æblerne og mynteblade sammen med sukkerlagen til en jævn masse.

Sigt æble-granitemassen og kør rundt i sigten med en suppeøse, så der kommer så meget saft som muligt med.

Hæld granite-massen i en form eller bakke. Sæt den i fryseren 3-4 timer. Skrab med en gaffel, så der kommer isflager. Sæt graniten tilbage i fryseren indtil servering.

Anret æblegranitén i glas og pynt med lidt frisk mynte. Servér det som en lille frisk dessert inden den endelige dessert. Eller spis den blot som den er.

Prøv også koteletter med stegte æbler og rodfrugtmos

Få mere inspiration til lækker mad på altfordamerne.dk/opskrifter/