Ingredienser
Arbejdstid: 35 min.
Bagetid: 45 min.
4-5 æbler
1 citron
4 æg
300 g sukker
1 tsk. citronskal
250 g hvedemel
2 tsk. stødt kardemomme
1 tsk. bagepulver
et drys salt
100 g mandler (med eller uden skind)
ca. 50 g smør (til formen og klatter på toppen)
2-3 spsk. perlesukker
Kanelskum:
½ l piskefløde
1-2 tsk. stødt kanel
- Skræl æblerne, fjern kernehusene, og skær æblerne ud i 6-8 både. Vend dem med citronsaft.
- Pisk æg med sukker og fintrevet citronskal til tykt skum i ca. 10 min. med en håndmikser.
- Bland hvedemel, kardemomme, bagepulver og salt sammen, og drys det igennem en si i dejen. Vend hakkkede mandler i dejen.
- Hæld dejen i en smurt springform (ca. 24 cm. i diameter). Læg æblerne i dejen. Læg små smørklatter på æblestykkerne.
- Bag kagen i ca. 45 min. ved 175 grader, til den er gennembagt. Drys perlesukker hen over kagen de sidste 5-10 min. af bagetiden.
- Afkøl kagen lidt på en bagerist.
- Pisk fløde og kanel til skum, og servér det til den lune æblekage.