Ingredienser
Arbejdstid: 45 min.
Koge/bagetid: 1 time
Fryse-egnet
Kage:
4 æg
125 g sukker
200 g hvedemel
1 tsk stødt kanel
125 g smør (smeltet)
½ kg æbler
1 spsk kanelsukker
Karamelsovs:
75 g smør
175 g farin
2 dl piskefløde
1 tsk vaniljesukker
1 knsp salt
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Pisk æg og sukker tykt med en håndmikser. Sigt mel og kanel sammen og vend det i dejen skiftevis med smørret.
- Fyld dejen i en smurt springform (22-24 cm).
- Skræl æblerne, udkern dem og skær dem i både. Læg æblerne i et tæt lag på dejen og drys med kanelsukker.
- Bag kagen midt i ovnen i ca. 1 time. Tjek med en tandstikker, om den er gennembagt.
- Stil den til afkøling i formen på en rist. Åbn formen efter 10-15 min.
- Karamelsovs: Smelt smørret i en gryde og rør farin i. Varm igennem under omrøring, til farinen er smeltet. Tilsæt fløde og giv det et opkog. Lad sovsen simre under omrøring i 10 min. Hæld sovsen over i en skål og lad den afkøle til stuetemperatur. Smag til med vaniljesukker og salt.
- Servér kagen lun eller afkølet med karamelsovsen.