Æblekage med karamelsovs
SPONSORERET indhold

Æblekage med karamelsovs

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Thomas Hergaard
23. sep. 2013 | Opskrift | Hjemmet
(8-10 personer)

Ingredienser

Arbejdstid: 45 min.
Koge/bagetid: 1 time
Fryse-egnet
Kage:
4 æg
125 g sukker
200 g hvedemel
1 tsk stødt kanel
125 g smør (smeltet)
½ kg æbler
1 spsk kanelsukker
Karamelsovs:
75 g smør
175 g farin
2 dl piskefløde
1 tsk vaniljesukker
1 knsp salt

  1. Tænd ovnen på 180 grader.
  2. Pisk æg og sukker tykt med en håndmikser. Sigt mel og kanel sammen og vend det i dejen skiftevis med smørret.
  3. Fyld dejen i en smurt springform (22-24 cm).
  4. Skræl æblerne, udkern dem og skær dem i både. Læg æblerne i et tæt lag på dejen og drys med kanelsukker.
  5. Bag kagen midt i ovnen i ca. 1 time. Tjek med en tandstikker, om den er gennembagt.
  6. Stil den til afkøling i formen på en rist. Åbn formen efter 10-15 min.
  7. Karamelsovs: Smelt smørret i en gryde og rør farin i. Varm igennem under omrøring, til farinen er smeltet. Tilsæt fløde og giv det et opkog. Lad sovsen simre under omrøring i 10 min. Hæld sovsen over i en skål og lad den afkøle til stuetemperatur. Smag til med vaniljesukker og salt.
  8. Servér kagen lun eller afkølet med karamelsovsen.