Æblekage med rosiner
SPONSORERET indhold

Æblekage med rosiner

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Skøn æblekage med rosiner - her har vi rørt æblemos i dejen, så æblekagen bliver super saftig og lækker. Server med flødeskum på toppen.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Betina Hastoft
04. sep. 2014 | Opskrift | Hendes Verden
8-10 personer | Total: en time, 30 min

Ingredienser

2 æg
200 g sukker
100 g blødt smør
2 tsk. fintreven usprøjtet citronskal
250 g æblemos
75 g hakkede mandler
150 g rosiner
225 g hvedemel
1½ tsk. bagepulver

Desuden:
2 dl piskefløde
evt. frisk mynte

Æblemos:
1 stang vanilje
1 kg syrlige æbler, f.eks. belle de boscoop
½ dl vand
100 g sukker

Sådan bager du æblekage

  1. Start med at koge æblemose: Flæk vaniljestangen, og skrab vaniljekornene ud. Skræl æblerne, og skær dem i både. Kog æblerne 10-15 min. med vand og den tomme vaniljestang.
  2. Tag vaniljestangen op. Mos æblerne med et piskeris. Tilsæt sukker og udskrabede vaniljekorn, og kog kort igennem under omrøring, til sukkeret er opløst. Pisk grøden helt jævn, du kan også vælge at bruge en stavblænder. Afkøl mosen.
  3. Derefter laver du kagen: Pisk æggene skummende med sukkeret. Pisk smørret i. Rør citronskal, æblemos, mandler og rosiner i. Bland hvedemel og bagepulver, og vend det i dejen.
  4. Kom dejen i en springform, 22 cm i diameter, foret med bagepapir.
  5. Bag kagen ca. 50 min. ved 175 gr. på andennederste ovnribbe. Stik et spyd i kagen, er der rå dej på, skal den have lidt længere.
  6. Pisk fløden til skum. Pynt den afkølede kage med flødeskum og evt. en kvist frisk mynte.