Æblekage
SPONSORERET indhold

Æblekage - opskrift af Morten Heiberg

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Denne æblekage sætter æblesmagen i centrum, så brug aromatiske æbler, som for eksempel filippa.

Af: Morten Heiberg Foto: Anders Schønnemann
22. nov. 2014 | Opskrift | ALT for damerne

Ingredienser

90 g blødt smør
200 g sukker
1 stort æg
200 g hvedemel
2 tsk bagepulver
1¼ dl sødmælk (125 g)
4-5 store æbler
5 spsk sukker
1½ spsk stødt kanel
1½ tsk stødt kardemomme

Sådan laver du æblekage:

Forvarm ovnen til 175 grader. Spænd et stykke bagepapir fast mellem bunden og ringen af en springform (ca. 24 cm i diameter).

Smør indersiden med smør, og drys med sukker. Hæld det overskydende sukker væk, og stil formen til side.

Rør smør, sukker og æg sammen i en skål. Sigt mel og bagepulver sammen på et stykke bagepapir, og bland det i smørblandingen. Tilsæt sødmælken, og rør dejen igennem. Fordel dejen i spring-formen.

Skræl æblerne, del dem i kvarter, og fjern kernehuset. Skær æblerne i både. Bland sukker, kanel og kardemomme i en stor frysepose. Kom æblebådene i og ryst bådene, så de dækkes af krydderiblandingen.

Fordel æblebådene oven på kagedejen, og tryk dem let ned i den. Bag kagen midt i ovnen i cirka 45 minutter, til den er gennembagt. Afkøl kagen lidt på en bagerist, inden du befrier den fra formen.

Server kagen lun med en klat letpisket flødeskum til. Kagen holder sig fint i flere dage, godt pakket ind og i køleskab. Spis den ikke direkte fra køleskabet, men lad den temperere først.

PRØV OGSÅ: Hasselnøddekage med brunet smør