æbleskive, beignetdej
SPONSORERET indhold

Æbleskiver i beignetdej

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Lene Halmø Terkelsen Foto: David Bering
19. nov. 2010 | Opskrift | ALT for damerne
Æbleskiver i beignetdejl til 12-15 personer

Ingredienser

Æbleskiver i beignetdej

10-12 spise/madæbler f.eks. Belle Boskop
2 l solsikkeolie.

Beignetdej:
250 g hvedemel
2 æg
en smule gær (på størrelse med en bønne)
1 spsk solsikkeolie
vand til pandekagekonsistens (ca. 6 dl).

Sådan laver du æbleskiver i beignetdej

Pisk alle ingredienser til dejen sammen og lad den stå et par timer og hvile.

Skræl æblerne og skær forsigtigt kernehuset ud uden at skære igennem æblets kød. Skær æblet i tynde skiver på ca. 3 mm.

Kom solsikkeolie i en dyb gryde og skru helt op for blusset.

Pas på brandfare og børn, hunde og andre, der kan rende ind i en gryde skoldhed olie!

Når der er godt gang i varmen, dyppes æbleskiverne i bignetdejen og de kommes i gryden med olie. Vend skiverne med en strikkepind eller lignende og tag skiverne op af olien, før de tager for meget varme.

Læg æbleskiverne på fedtsugende papir, drys godt med sukker og spis herefter, da de hurtigt bliver bløde i dejen.