Æblestang
SPONSORERET indhold

Æblestang

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Æblemarmelade i bagværk gør resultatet ekstra saftigt og lækkert. Servér stangen lun med en kugle vaniljeis, og du har en genial dessert eller luksus til kaffen.

Af: Sandra Leigh Draznin og Kristin Jøtun Foto: Dyrløv & Holthe
21. mar. 2016 | Opskrift | Hjemmet
2-4 stk.

Ingredienser

Arbejdstid: ca. 45 min.
Bagetid: 25-30 min. (pr. plade)
200 g smør
5½ dl mælk
50 g gær
150 g sukker
ca. 1 kg hvedemel
Fyld:
1 glas æblemarmelade (ca. 4 dl)
Pynt:
perlesukker
1 håndfuld mandler
Glasur:
1 æggehvide
ca. 3 dl flormelis

  1. Smelt smør, tilsæt mælk, og varm op til 37 grader. Rør gæren ud heri. Tilsæt sukker og mel, og ælt dejen glat og smidig, evt. på en køkkenmaskine.
  2. Lad dejen hæve tildækket i ca. 30 min.
  3. Hæld dejen ud af skålen, og form den til 2-4 pølser.
  4. Klip dybe snit i dejen, og bred snittene godt ud til siden. Lad stængerne hæve i 1 times tid.
  5. Fordél æblemarmeladen i en stribe midt på stangen, og drys perlesukker og hakkede mandler over.
  6. Bag æblestængerne midt i ovnen ved 190 grader i 25-30 min. Afkøl dem på en bagerist.
  7. Bland en glasur af æggehvide og flormelis, og pynt stængerne med lidt glasur på toppen.

Vil du lave æblemarmelade selv, så se her:

Æblemarmelade med calvados

Æble-ingefær-marmelade