Ingredienser
Arbejdstid: 45 min.
Bage/kogetid: ca. 25 min.
Ikke fryse-egnet
75 g hvedemel
2-3 spsk æg (sammenpiskede)
½ tsk citronsaft
ca. ½ dl vand (lunkent)
et lille drys fint salt
Kagecreme:
2 æg
2 spsk sukker
1 spsk majsstivelse (maizena)
2½ dl mælk (evt. halvdelen piskefløde)
½ vaniljestang (kornene og stangen)
Tilbehør:
æble (tynde både)
Pynt:
citronmelisse
- Sigt melet og lav en fordybning i midten. Kom æg, citronsaft, vand og salt i og bland det med en gaffel. Saml den til en blød kugle.
- Drys mel på bordet og ælt dejen meget grundigt, evt. på røremaskine.
- Læg et stort stykke bagepapir drysset med mel på bordet og rul dejen så tynd som muligt med en kagerulle til en firkant. Lad den hvile med et viskestykke i ca. 15 min.
- Creme: Pisk æg og sukker sammen i en gryde. Pisk majsstivelse og mælk i sammen med vaniljekornene og den flækkede vaniljestang. Bring cremen i kog under konstant piskning og kog i 2-3 min.
- Kom mel på hænderne og stræk dejen forsigtigt, til den måler ca. 25 x 25 cm.
- Smør cremen på ca. 2⁄3 af dejen i et jævnt lag og tril sammen som til en roulade. Bag i ca. 20 min. ved 175 grader.
- Servér friskbagt cremestrudel med skiver af æble og pynt med citronmelisse.