Æbletærte
SPONSORERET indhold

Æbletærte

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Betina Hastoft
04. sep. 2014 | Opskrift | Hendes Verden
6 personer

Ingredienser

Dej:
100 g smør
200 g hvedemel
3 spsk. sukker
1 æggeblomme
evt. koldt vand
100 g marcipan
Fyld:
3 æbler
100 g flormelis
2 spsk. hvedemel
30 g smør
2 spsk. piskefløde
Tilbehør:
vaniljeis eller flødeskum

  1. Smuldr smørret i hvedemelet, og tilsæt sukkeret. Saml dejen med æggeblomme og evt. lidt koldt vand. Lad dejen hvile tildækket ca. 30 min. i køleskab. Udrul dejen, og for en smurt tærteform, 24 cm i diameter, med den. Riv marcipanen, og fordel den over tærtebunden. Bag tærtebunden ca. 10 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe.
  2. Fjern kernehus, stilk og blomst på æblerne. Skær æblerne i tynde både, og kom dem i en skål. Kom flormelis og hvedemel i, og vend rundt. Fordel æblebådene over tærtebunden. Fordel små smørklatter over, og dryp fløden over. Stil tærten i ovnen ved 175 gr. i ca. 40 min. på midterste ovnribbe.
  3. Server tærten lun eller kold med vaniljeis eller flødeskum.