Æbletrifli med havrekiks og vanilje-yoghurt
Foto: Line Thit Klein | Æbletrifli med havrekiks og vanilje-yoghurt
ALT for damerne

Æbletrifli opskrift med yoghurt

Æbletrifli med havrekiks og vanilje-yoghurt

Del på
Af Mira Arkin | 04.nov.2011 | Mad

0 MIN.

4

1 kg æbler
125 g sukker
1 vaniljestang
5 dl græsk yoghurt
4 spsk flydende honning
½ pakke havrekiks.

Energi pr. person

0 Kcal

Fedt 0 %

Protein 0 %

Kulhydrat 0 %

Kategori

Nationalitet

Sådan laver du desserten

1. Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i mindre stykker. Kom i en gryde sammen med sukker. Halvér vaniljestangen og flæk den. Skrab kernerne ud fra den ene halvdel og kom dem i gryden med æblerne. Kom også den tomme stang i. Kog æblerne til grød – det tager ca. 15 min. Rør rundt i æblerne jævnligt – de koger selv ud til mos og skal bare have lidt hjælpe med en ske eller gaffel under omrøringen. Køl grøden ned inden brug.

2. Skrab kernerne ud fra den anden halvdel af vaniljestangen og rør dem ud i yoghurten sammen med honning. Stil yoghurten på køl, indtil den skal bruges.

3. Kom kiksene i en frysepose og brug bagsiden af en grydeske til at knuse dem til grove stykker.

4. Servér æbletriflien i portionsglas med mosen i bunden, så knuste kiks og til sidst vaniljeyoghurt. Drys evt. med lidt knus kiks på toppen.

 

Del på
Kommentarer (0)