Opskrift på abrikosmuffins med choko
Foto: Mikkel Adsbøl | Abrikosmuffins med choko
ALT for damerne

Opskrift på abrikosmuffins med choko

Abrikosmuffins med choko

Svampede, lækre, men uden sukker, så dit blodsukker ikke tager på rutsjetur.

Af Majbritt Louring Engell/www.netslank.dk 15.maj.2012 Mad

12

80 g tørrede abrikos
1 banan
50 g cashewnødder
4 æg
50 g rapsolie eller flydende kærgaarden
50 g sukkerfri mørk chokolade eller alm. chokolade 85%
1/2 tsk kardemomme
1/2 tsk kanel
1/2 tsk vanilje pulver
1 tsk bagepulver
20 g skummetmælkspulver
20 g rugmel
1 spsk kakaopulver
3 dråber pebermynte olie (kan undlades)
6-8 dråber flydende sødemiddel

Sådan laver du muffins

Kom abrikoserne i en gryde med 2 dl vand og lade dem koge i ca. 5 min. Blend de kogte tørrede abrikoser med resterende kogevand. Brug evt en stavblender eller en minihakker. Mos bananen med en gaffel.

Blend cashewnødderne til mel i en minihakker eller i en kaffekværn.

Rør æg og olie sammen. Hak chokoladen fint og tilsæt den og de øvrige ingredienser. Rør dejen sammen. Fordel dejen i muffins forme.

Bages i varmluft ovn ved 175 grader i ca 15 min.

Se også opskrift på Cocktail med hyldeblmst og lime.

 

Tip
Pynt med lidt atwel flordrys eller sukrin melis og frisk citronmelisse eller server en spsk. flødeskum eller sukkerfri vaniljeis til.
Henter...