Æg i kokotter med røget laks
SPONSORERET indhold

Æg i kokotter med røget laks

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Thomas Hergaard
18. apr. 2012 | Opskrift | Hjemmet

Ingredienser

Arbejdstid:
25 min.
Stege/bagetid:
25 min.
Ikke fryse-egnet
(4 personer)
2 porrer (fintsnittede)
15 g smør
100-200 g røget laks (strimler)
4 æg (str. L eller XL)
4 spsk cremefraiche
1 spsk purløg (eller 1 tsk frisk estragon, finthakket)
evt. 1-2 tsk peberrod (fintrevet)
salt og peber
Tilbehør: brød (ristet)

  1. Fyld ca. 2 cm vand i en lille bradepande, stil den i ovnen og tænd på 180 grader (160 grader varmluft).
  2. Steg porrerne bløde og blanke i en gryde med smør og krydr med salt og peber.
  3. Fordel dem i 4 smurte, ovnfaste kokotter eller kopper og fordel den røgede laks ovenpå (tag evt. lidt laks fra til pynt).
  4. Knæk et æg ud i hver kokotte/kop og drys med salt og peber.
  5. Sæt kokotterne i vandbadet i ovnen i 10 min.
  6. Rør cremefraiche sammen med purløg eller estragon, evt. peberrod samt salt og peber.
  7. Fordel denne blanding over æggene og giv dem 6-10 min. mere – alt efter om de skal være bløde eller smilende.
  8. Pynt med purløg eller estragon og evt. lidt laks og servér straks.