Ingredienser
Arbejdstid:
25 min.
Stege/bagetid:
25 min.
Ikke fryse-egnet
(4 personer)
2 porrer (fintsnittede)
15 g smør
100-200 g røget laks (strimler)
4 æg (str. L eller XL)
4 spsk cremefraiche
1 spsk purløg (eller 1 tsk frisk estragon, finthakket)
evt. 1-2 tsk peberrod (fintrevet)
salt og peber
Tilbehør: brød (ristet)
- Fyld ca. 2 cm vand i en lille bradepande, stil den i ovnen og tænd på 180 grader (160 grader varmluft).
- Steg porrerne bløde og blanke i en gryde med smør og krydr med salt og peber.
- Fordel dem i 4 smurte, ovnfaste kokotter eller kopper og fordel den røgede laks ovenpå (tag evt. lidt laks fra til pynt).
- Knæk et æg ud i hver kokotte/kop og drys med salt og peber.
- Sæt kokotterne i vandbadet i ovnen i 10 min.
- Rør cremefraiche sammen med purløg eller estragon, evt. peberrod samt salt og peber.
- Fordel denne blanding over æggene og giv dem 6-10 min. mere – alt efter om de skal være bløde eller smilende.
- Pynt med purløg eller estragon og evt. lidt laks og servér straks.