Ahornsirupfudge med rom og nødder
SPONSORERET indhold

Ahornsirupfudge med rom og nødder

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Camilla Plum Foto: Camilla Plum
23. okt. 2012 | Opskrift | Hendes Verden

Ingredienser

250 g rørsukker
100 g kondenseret mælk (dåse)
230 g muscovadosukker
175 g hele nødder, f.eks. halvt valnødder og halvt hasselnødder
1 dl piskefløde
125 g smør
3 spsk. brun rom
1¼ dl ahornsirup

  1. Kog alt undtagen nødder og rom sammen over svag varme, til sukkeret er smeltet.
  2. Kog videre uden at røre, til massen når ’blød kugle’-stadiet eller med andre ord 115 grader på sukkertermometret.
  3. Tag massen fra ilden og rør nødder og rom i.
  4. Rør videre, til massen bliver tør og tyk.
  5. Tryk ud i en form foret med bagepapir og lad det køle lidt af.
  6. Skær ud til karameller, eller hvad man nu vil, og køl helt af.