Ingredienser
Arbejdstid:
20 min.
Hviletid:
20 min.
Stegetid:
4+5 min.
Fryse-egnede
(12-16 stk.)
200 g hvedemel
1 spsk bagepulver
1 spsk sukker
1/2 tsk salt
1/4 tsk stødt kardemomme
1 æg
3 dl mælk
smør (til stegning)
Tilbehør: syltetøj eller marmelade og evt. flormelis.
- Sigt mel og bagepulver over i en skål og tilsæt sukker, salt og kardemomme.
- Lav en fordybning i midten.
- Pisk æg og mælk godt sammen og hæld det i melet. Rør dejen jævn og lad den hvile tildækket 20 min. Fyld dejen i 2 små fryseposer.
- Varm en pande med lidt smør. Klip et lille hjørne af en pose dej og tryk dejen ud som bogstaver eller figurer på panden.
- Lad dem bage et par min. (til dejen begynder at danne bobler i overfladen) og vend dem med en palet.
- Lad dem bage gyldne på undersiden (1-2 min.) og flyt dem over på et fad. Dæk med stanniol og fortsæt med resten af dejen.
- Servér med syltetøj og evt. flormelis.