Opskrift på æblekage med nøddecrunch
SPONSORERET indhold

Skøn æblekage med nøddecrunch

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Kagen er sød, sprød og blød og perfekt til både kaffe eller som dessert.

Af: Mira Arkin Foto: Line Thit Klein
29. okt. 2019 | Opskrift | ALT for damerne
5 | Total: en time, 15 min

Ingredienser

190 g sukker
190 g hvedemel
1½ tsk bagepulver
3 æg
3-4 medium æbler

Nøddecrunch
75 g hasselnødder
75 g smør
75 g sukker
¼ dl mælk
1 tsk vaniljesukker

Sådan laver du æblekage

  1. Tænd ovnen på 175 grader.
  2. Pisk æg og sukker hvide i en skål. Vend mel og bagepulver i. Fjern kernehus fra æblerne og skær dem i både – du kan sagtens lade skallen sidde.
  3. Vend æblerne i dejen. Dejen skal næsten bare dække æblerne, men bare rolig – den hæver meget i ovnen. Kom dejen i en springform beklædt med bagepapir.
  4. Til nøddecrunch hakkes nødderne groft og kommes i en gryde med smør, sukker, mælk og vaniljesukker.
  5. Smelt det sammen og lad det køle lidt af, inden det hældes over kagen.
  6. Bag kagen i 50-60 min. Spis den som den er eller med lidt fromage frais eller flødeskum.