Opskrift på æblekage
SPONSORERET indhold

Æblekage med rugbrødsknas

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En lille, skøn dessert, som afslutning på en velsmagende middag. Æblemosen kan sagtens laves dagen i forvejen og opbevares på køl.

Af: Ditte Ingemann Foto: Ditte Ingemann
12. sep. 2016 | Opskrift | ALT for damerne
Gammeldags æblekage til 4 personer

Ingredienser

4 æbler
1 dl vand
2 spsk rørsukker
1 tsk ren vaniljepulver
65 g rugbrød
30 g hasselnødder
1 tsk kanel
2 dl piskefløde
50 g drænet yoghurt
1 tsk ren vaniljepulver

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    315 Kcal

Sådan gør du

1/ Befri æblerne for kernehus, og skær dem ud i grove tern. Kom æbletern, vand, sukker og vanilje i en gryde, og lad det simre ved middelvarme under låg i ca. 25 min, eller indtil æblerne er kogt ud og er blevet til grov mos. Lad mosen køle helt af.

2/ Kom rugbrød og hasselnødder i en minihakker eller foodprocessor, og blend, indtil det er helt fint. Fordel blandingen på en bageplade, og rist det i ovnen ved 200 grader i ca. 20-25 min, eller indtil det er tørt og sprødt – rør undervejs. Rør kanel i, når blandingen er kølet af.

3/ Pisk fløde til let skum, og vend yoghurt og vanilje i. Anret desserten i små glas, og fordel æblemos, rugbrødsknas og flødeskum i lag.

 

SE OGSÅ på Hjemmet.dk: Høstmenu med græskar

Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter