Ærtecreme med frisk gedeost og sprød bacon på ristet brød
SPONSORERET indhold

Ærtecreme med frisk gedeost og sprød bacon på ristet brød

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Nemt og lækkert på en sommerdag. Spis det som mættende frokost eller en let aftensmad.

Af: Cecilie Sofie Svensson Foto: Line Thit Klein
15. jun. 2013 | Opskrift | ALT for damerne
Total: 25 min

Ingredienser

4 skiver surdejsbrød
1 stort fed hvidløg, frisk
150 g frisk gedeost
8 skiver god bacon

Ærtecreme:
200 g friske ærter, alternativt fine små frosne ærter
½ dl olivenolie
salt og peber
1 scalotteløg, hakket
citronsaft

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 200 grader, og sæt vand over i en gryde. Når vandet koger, hældes ærterne ved. Bruger du friske ærter, skal de blot koge et par minutter. Bruger du frosne, så følg anvisningen på posen. Hæld vandet fra, og blend ærterne med olivenolie og finthakket scalotteløg. Smag ærtecremen til med salt og peber og citronsaft.

Læg baconskiverne på en bageplade med bagepapir, og rist dem i ovnen, til de er sprøde og gyldne – det tager ca. 5 minutter, men hold øje. Rist også brødskiverne gyldne i ovnen på en anden plade. Lad både bacon og brød køle let af, og gnub så hvidløgsfeddet over brødskiverne for ekstra smag. Kom gedeost på brødene, læg en skefuld ærtecreme ovenpå og top med bacon. Server, mens de er lune.

Få mere inspriation til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter