Grov fiskesuppe med nye kartofler og asparges
SPONSORERET indhold

Grov fiskesuppe med nye kartofler og asparges

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En lækker fiskesuppe med masser af smag!

Af: Mette Helbæk Foto: Line Thit Klein
18. maj. 2013 | Opskrift | ALT for damerne

Ingredienser

600 g fisk og/eller skaldyr – f.eks. torsk og jomfruhummer
2 store løg
2 spsk olivenolie
8 dl fiskebouillon
2 dl hvidvin
400 g nye kartofler
300 g grønne eller hvide asparges – eller en blanding af begge dele
1 bundt forårsløg, fintsnittet
1 bundt dild, finthakket

Sådan laver du fiskesuppe:

Fjern skind, ben og skal fra fisk og skaldyr. Brug dem evt. i din egen fiskebouillon – se tip. Skær fisken i tern på ca. 2x2 cm, og sæt fisk og skaldyr på køl.

Skær løgene i ringe, og varm olivenolie forsigtigt i en gryde. Steg løgene bløde, uden de tager farve, og giv dig god tid, så løgene bliver dejligt søde, ca. 20 minutter. Hæld fiskebouillon samt hvidvin i gryden, og bring suppen i kog.

Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre stykker. Kom dem i suppen, og lad dem koge med i 10 minutter. Skær aspargesenderne af, og skræl de hvide asparges. Snit alle aspargesstænglerne i stykker på ca. 2 cm.

Kom asparges, fisk og skaldyr i suppen, og læg låg på. Tag gryden af varmen efter 2-3 minutter, og vend forårsløg og dild i.

Server suppen rygende varm – gerne med et stykke godt brød til.

Lav din egen fiskebouillon
Du skal bruge:
300 g fiskeben og/eller skaldyrskaller
¼ selleri
1 persillerod
4 dildstængler
1 løg
1 dl hvidvin
2 laurbærblade
5 hele peberkorn

Skær fiskeben, skaller, selleri, persillerod og løg groft ud og kom det i en gryde. Hæld hvidvin på, og fyld op med vand, til det dækker. Bring suppen i kog, og lad den simre i 15 min. Fjern skummet fra toppen. Tag gryden fra varmen, og lad suppen trække i en halv time. Sigt den så, og kog den ind, til du har 8 dl.

PRØV OGSÅ: Asparges og fennikel-salat med sauce vinaigrette