Hakkebøffer med kryddersmør, stegt kål og dampede grøntsager
SPONSORERET indhold

Hakkebøffer med kryddersmør, stegt kål og dampede grøntsager

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Hvem kan ikke lide en hakkebøf? Gør hverdagsmad til festmad ved at vælge et smagfuldt stykke kød, for eksempel oksecuvette. Du kan hakke det selv på en kødhakker eller få slagteren til at gøre det.

Af: Mette helbæk Foto: Stine Christiansen/ Skovdal
27. dec. 2016 | Opskrift | ALT for damerne
Hakkebøffer med kryddersmør, stegt kål og dampede grøntsager til 8 personer | Total: 30 min

Ingredienser

Kryddersmør:
250 g smør
½ dl top af forårsløg, fintsnittet (brug resten af løget som garniture, se nedenfor)
1 dl persille, finthakket
2 fed hvidløg, revne


Hakkebøffer:
1,6 kg hakket kød af god kvalitet, f.eks. oksecuvette
salt og peber
smør til stegning

Stegt kål:
8 babyhvidkål eller 1 stort hvidkål
20 g smør
1 tsk salt
vand og 1 spsk salt til kogning af løgene
8 rødløg, pillede og halverede
16 forårsløg

Sådan laver du hakkebøffer med kryddersmør, stegt kål og dampede grøntsager

1. Rør alle ingredienser til kryddersmørret sammen. Kom smørret op i en pæn skål, og sæt det på køl. Form kødet til 8 bøffer. Krydr dem godt på alle sider med salt og peber. Smelt smørret på en pande, og steg bøfferne 6-8 minutter på hver side. Hold bøfferne lune, til de skal serveres.

 

2. Halver små hvidkål, eller skær store hvidkål i både på 2-3 centimeter. Sørg for, at stokken holder sammen på kålbladene i den ene ende. Læg dem på en tør pande, og skru godt op for varmen. Steg kålstykkerne cirka 8 minutter, til de er smukt brune. Vend dem om, og kom smør på panden. Steg videre cirka 2 minutter. Kom kålene op på et fad, og hæld det smeltede smør over. Drys med salt.

 

Bring vand og salt i kog i en gryde eller bred pande med høje sider. Kog rødløgene møre heri, det tager cirka 7-8 minutter, og kog forårsløgene cirka 3 minutter. Server bøffer med bagt kål og dampede løg, og kom godt med kryddersmør på toppen af hele herligheden.

 

PRØV OGSÅ: Bagte rødbeder med gedeost, timian og hasselnødder