Hjemmebagt pizza med surdejsbund
Lær at lave bloggeren Ditte Ingemanns lækre søndagsret - hjemmebagt pizza med surdejsbund.
Ingredienser
Tomatsauce:
1 ds hakkede tomater
1 tsk groft salt
1 tsk tørret oregano
1 fed hvidløg
Sort peber
Et nip sukker
Pizzabund:
5 g gær
0,5 dl surdej (undlades hvis man ikke har surdej og mængden erstattes af vand)
2,5 dl koldt vand
1 tsk groft salt
Ca. 350 – 400 g manitoba hvedemel (en blanding af durum og tipo 00 kan også bruges)
Tomatsauce:
Det hele blendes sammen og smages til. Hvis der er en rest tomatsauce i overskud, kan den sagtens fryses til endnu en omgang pizza.
Pizzabund:
Rør gær og surdej sammen – tilsæt vand og salt og rør rundt. Tilsæt mel lidt ad gangen indtil dejen er smidig. Del dejen i to dele, og rul dem tyndt ud.
Kom fyld på og bag pizzaerne en ad gangen på en bagesten eller en meget varm bageplade. Det er vigtigt, at ovn og plade/bagesten er meget varm, cirka 250 grader. Pizzaerne bages i ca. 10 minutter eller indtil de er sprøde, gyldne og boblende.
Top pizzaerne med dit yndlingsfyld, f.eks. frisk mozzarella, pesto og serranoskinke- dejlig kombination!