Koldthævet hurtigbrød
SPONSORERET indhold

Nemt & lækkert: Sådan bager du hurtigbrød

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Et dejligt og nemt brød, som hurtigt kan smækkes sammen aftenen forinden, og som så passer sig selv i køleskabet natten over. Spice det op ved at tilsætte sesamfrø, hørfrø eller solsikkekerner.

Af: Cecilie Sofie Svensson Foto: Line Thit Klein
16. maj. 2017 | Opskrift | ALT for damerne
1 koldthævet brød | Total: 45 min

Ingredienser

5 dl vand
1 lille kugle gær – på størrelse med en hasselnød
1 spsk salt
1 spsk honning
800-900 g hvedemel

Sådan laver du langtidshævet brød:

  1. Rør gær, salt og honning ud i vandet, og tilsæt melet. Start med de 800 g, dejen skal have konsistens som en tyk havregrød, så der kan tilsættes lidt mere mel, hvis det bliver nødvendigt.
  2. Lad dejen hæve i en olieret skål på køl i mindst 8 timer, gerne natten over.
  3. Lemp dejen forsigtigt ud på en bageplade belagt med bagepapir, og form den med våde hænder.
  4. Lad dejen efterhæve 1 times tid ved stuetemperatur, og bag herefter brødet ved 225˚ i ca 30-40 min., indtil det er mørkt gyldent og sprødt.
  5. Lad brødet køle af på en rist. Server brødet med 2-3 gode oste, f.eks. en gedeost, en god brie og en fast ost.