Opskrift på risotto med mynte, ærter og asparges
SPONSORERET indhold

Risotto med mynte, ærter og asparges

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En rigtig forårs-sommer ret, som smager skønt. Mynten giver friskhed, ærterne sødme og aspargesene en sprød fornemmelse midt i alt det bløde.

Af: Cecilie Svensson Foto: Line Thit Klein
21. maj. 2012 | Opskrift | ALT for damerne
Risotto med mynte, ærter og asparges til 4 personer | Total: 40 min

Ingredienser

Ca. 1,2 liter grøntsags- eller kyllingefond
100 g smør
1 stort skalotteløg eller 2 mindre
1,5-2 dl tør hvidvin
500 g risottoris
1 bundt friske grønne asparges, bunden skåret af og skåret i stykker af ca. 4-5 cm
Ca. 100-150 g friske ærter
50 g friskrevet parmesan
3 spsk frisk mynte skåret i strimler, gerne marrokansk

Sådan laver du risotto

Sæt fonden over ved svag varme, mens du begynder at lave risottoen.

Start med at smelte halvdelen af smørret og svits løgene i ca. 8-10 min ved lav varme til de er bløde og gennemsigtige. Tilsæt risene, vend dem rundt med løgene. Skru op for varmen og tilsæt vinen. Lad blandingen koge til vinen er næsten helt reduceret. Skru ned og tilsæt gradvist fonden, mens du rører forsigtigt. Kom først en ny skefuld fond over til den forrige skefuld er helt absorberet i risene.

Når risene er næsten møre, tilsættes aspargesene, som får lov at simre med et par minutter, mens resten af fonden tilsættes, til risenes konsistens er bløde, men stadig med lidt bid. Tilsæt herefter resten af smørret, parmesanen, ærterne og mynten. 

Smag til med salt og peber og lad risottoen stå et øjeblik under låg før den serveres. Spis med det samme.

Se også opskrift på Risotto med kantareller, ramsløg og bacon.