Røræg med pancetta og purløg
Pancetta er et dejligt alternativ, hvis du ønsker et (lidt mere) fedtfattigt og knap så salt alternativ til den traditionelle bacon.
Ingredienser
200 g pancetta i tynde skiver
6 æg i str. L/XL
6 spsk sødmælk
1 spsk smør
1 bundt purløg, finthakket
havsalt og friskkværnet peber
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200˚, og læg pancettaskiverne på et stykke bagepapir på en bageplade. Rist panchettaen ca 5 min., til skiverne er gyldne og sprøde – tiden kan variere lidt alt efter tykkelsen.
Pisk æggene med mælken, og vend purløget i. Smelt smørret på en slip-let-pande, og steg rørægget i 2-3 min. under omrøring, til det gennemstegt men stadig blødt og cremet. Servér med den sprøde pancetta og ekstra purløg til.
Prøv også luksusmorgenboller
Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter/