Amerikansk Angel-Food-kage
SPONSORERET indhold

Amerikansk Angel-Food-kage

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En skøn og luftig Angel Food Cake, bagt med æggehvider.

Af: Thomas Hergaard Foto: Thomas Hergaard
26. aug. 2014 | Opskrift | Hjemmet
1 kage - ca. 12 stykker

Ingredienser

Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: 40 min.
Fryse-egnet
150 g sigtet flormelis
150 g hvedemel
3½ dl æggehvider – ca. 10 stk.
1 spsk citronsaft
1 knsp salt
200 g sukker
2 tsk vaniljesukker
Pynt: 25-50 g flormelis

  1. Tænd ovnen på 175 grader. Sigt flormelis og mel sammen i en skål. Pisk æggehviderne skummende og tilsæt citronsaft og salt. Pisk, til hviderne bliver stive, og pisk så sukkeret i – lidt ad gangen – til massen bliver som marengs.
  2. Pisk vaniljesukkeret i og vend så melblandingen i lidt ad gangen. Det skal gøres forsigtigt, så luften ikke slås ud af marengsmassen.
  3. Hæld dejen i en høj randform eller springform smurt med olie og bag kagen ca. 40 min. Tjek med en tandstikker, om kagen er gennembagt. Vend formen ud på en rist og lad kagen afkøle i formen.
  4. Løsn kagen med en lille kniv og tag den ud af formen. Pynt kagen med sigtet flormelis.
  5. Pr. person: 791 kJ/188 kcal Protein: 4 g Fedt: 0 g Kulhydrat: 44 g Fibre: 1 g