Ingredienser
Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: ca. 15 min.
Ikke fryse-egnet
1 ananas (skrællet, i mindre stykker)
75 g mandler (smuttede)
Marengs:
3 æggehvider
1 tsk citronsaft
175 g flormelis
Drys: ca. 1 spsk flormelis
Pynt: frisk mynte
- Læg ananasstykkerne i et ovnfast fad i et jævnt lag og drys med mandler.
- Marengs: Pisk æggehviderne, citronsaften og flormelissen i en skål over kogende vand. Pisk kraftigt, til æggemassen er ca. 65 grader. Tag æggemassen af varmen og pisk den kold og cremet med en elpisker.
- Smør marengsen i et jævnt lag hen over frugten og drys med flormelis igennem en si.
- Sæt fadet i ovnen under en varm grill et øjeblik, til marengsen er lysebrun på overfladen. Desserten serveres med det samme.