Andelår braiseret med æbler og svesker
SPONSORERET indhold

Andelår braiseret med æbler og svesker

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

And er lækker vintermad – også uden for højtiderne. Brug gerne de nemme udskæringer af lår og bryst.

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Martin Dyrløv
09. dec. 2015 | Opskrift | Hjemmet
4 personer

Ingredienser

Arbejdstid: 1½ time
Stegetid: 2½ time
4 berberi-andelår
½ flaske rødvin
2 laurbærblade
5 hele nelliker
1-2 stjerneanis
½ rødkål (500-750 g)
150 g svesker
4 æbler
1-2 spsk. æbleeddike
1-2 spsk. æblegelé
salt og peber
Fyld:
4 skalotteløg
2 fed hvidløg
20 g frisk ingefær
1 spsk. olivenolie

  1. Pil skalotteløg og hvidløg, og hak dem fint. Skræl ingefæren, og hak den fint. Steg skalotteløgene bløde i olie, og tilsæt hvidløg, ingefær, salt og peber. Steg videre i 1 min., og afkøl blandingen.
  2. Skær underlårsbenet ud på de 4 andelår, og læg løgfyldet på kødet. Rul sammen, og luk med snor eller kødnåle.
  3. Brun andelårene i en tykbundet stegegryde. Hæld det afsmeltede fedt i en skål, og hæld rødvin i gryden. Giv det et opkog, og tilsæt krydderier. Læg låg på, og lad retten simre i 1½ time (evt. i ovnen ved 150 grader).
  4. Snit rødkålen fint. Vend rødkål og svesker i gryden, og lad det simre i endnu 30 min., til kålen er mør.
  5. Vask eller skræl æblerne, og skær dem i både uden kernehus. Brun dem på en pande med lidt andefedt.
  6. Smag kålen til med eddike, gelé, salt og peber, og anret ande-lårene med rødkål, svesker og æbler.