Ingredienser
Arbejdstid: 45 min.
Stege/kogetid: ca. 2 timer
4 stk. andelår
2 tsk appelsinskal (usprøjtet, finthakket)
1 lille frisk chili (finthakket, uden sidevægge og kerner)
1 spsk olie
salt
2 dl hvidvin (eller vand)
Kartoffelmos med yoghurt:
1 kg melede kartofler (skrællede)
200 g yoghurt naturel (10 %)
salt og friskkværnet
peber
Rødkål:
1 glas rødkål (ca. 400 g)
2 hele stjerneanis
5-6 hel allehånde
Drys: persille (hakket)
- Gnid undersiden af andelårene med appelsinskal og chili og brun dem i olie. Læg lårene i en stegeso eller et ovnfast fad. Krydr med salt og hæld hvidvin ved. Læg låg på eller dæk fadet til og sæt det i ovnen ved 175 grader i ca. 2 timer, til lårene er møre.
- Kartoffelmos: Kog kartoflerne i ca. 20 min. i vand uden salt, til de er møre. Hæld kogevandet fra. Mos kartoflerne. Rør yoghurt i, så der er små klumper med kold yoghurt i mosen. Krydr med salt og peber.
- Rødkål: Kom krydderierne i et kaffefilter eller en lille pose af gaze og luk den. Varm rødkålen med krydderierne. Sluk og lad kålen trække i mindst 20 min. med låg. Smag, om rødkålen er tilpas krydret. Kassér krydderiposen.
- Servér de stegte andelår med rødkål og kartoffelmos og drys med persille.