Anne Bech opskrifter
SPONSORERET indhold

Anne Bech: 6 retter, der giver dig styrke og energi

Personlig træner Anne Bech er kendt for sine sunde og velsmagende retter, som giver dig masser af energi og styrke. Her får du hendes opskrifter til lækre morgenmads- og frokostretter plus lidt af det søde fra hendes kogebog ”Spis dig fit”, der er fyldt med tips til en sund hverdag.

Foto: Line Thit Klein
06. maj. 2016 | Opskrift | ALT for damerne

Af Anne Bech


Morgenmad: GrEGG-muffin
1portion

2 æggehvider
1 lille håndfuld spinatblade
1 tsk FiberHUSK
Salt
1 spsk olivenolie
1 spejlæg
Peber
Purløg
1 skive avocado, moden

Bland æggehvide, spinat, FiberHUSK og salt i en minihakker, og kør det til en fin masse.

Varm olivenolie på en pande, og steg to pandekager af massen. Lav spejlægget på en pande ved siden af.

Smør avocado på en af pandekagerne og suppler evt. med frisk spinat. Læg derefter spejlægget ovenpå, og drys med salt, peber og purløg, og læg den anden pandekage på, som i en sandwich. Værsgo´ at nyde en GrEGG-muffin.



Morgenmad: Annes quick breakfast: 
1 portion

1 stk. knækbrød, evt. hjemmelavet
½ avocado, moden
2 æggehvider
2 stegte kyllingeinderfileter
Agurkeskiver
Frisk basilikum og purløg

Steg to kyllingeinderfileter, skær dem i tynde skiver, og læg dem på avocadoen.

Steg to spejlæg af æggehviderne, og læg dem oven på brødet.

Pynt med agurkeskiver og avocadoskiver, og drys med salt, peber og krydderurter.


Frokost: Æggewrap med fyld
1 portion

1 æg
2 ekstra æggehvider
2 tsk FiberHUSK
Lidt olivenolie
Lidt salt og peber
Fyld (alt efter rester og behov, f.eks. rejer, laks, kylling, lidt grøntsager, kål, bliv selv ved)

Varm lidt olivenolie op på en relativ varm pande.

Pisk æg og æggehvider sammen med psyllium-pulver og salt og peber, og hæld æggemassen på panden.

Lad wrappen få stegeskorpe, inden du vender den og steger den færdig.

Tag den af, hæld dit fyld på, og rul sammen til en wrap.


Frokost: Tunsalat
2 portioner

1 ds. tun af god kvalitet
(ca. 150-170 g)
1 spsk skyr med top
1-2 forårsløg
Salt
Peber
En knivspids cayennepeber (kan udelades)
½ agurk

Rør tunfisken sammen med skyr.

Snit forårsløgene fint, og bland dem i.

Smag til med salt, peber og evt. cayennepeber.

Snit agurken i fine stykker, og rør den godt sammen med tunen.

Nyd retten til en salat.

Tip: Alle frokostsalaterne er gode at have stående i køleskabet. Så har du altid noget nemt og sundt at spise, når det skal gå stærkt, eller du har lyst til en snack.


Smoothie med hindbær eller blåbær
2 glas

200 g frosne bær
2-3 spsk skyr
1 scoop / 2 spsk vanilje Whey 100 proteinpulver (LinusPro)
1 dl vand
Evt. en lille håndfuld mandler til at give lidt knas og fylde

Blend alle ingredienser sammen i en stor blender. Hvis du bruger en stavblender, så blend evt. lidt ad gangen, ganske forsigtigt.

Tip: Prøv at tilsætte lidt revet citronskal, så siger jeg dig, det smager som en rigtig dessert.


Frisk figenforkælelse
1 portion

1 frisk figen
2-3 spsk skyr
1 spsk granola (eller hak-
kede mandler, der er ristet i honning på en pande)
2 tsk muscovadosirup eller sukrinsirup

Snit den friske figen (eller hvilken som helst anden frugt), og læg den oven på din skyr. Drys med granola eller honningristede mandler, og hæld lidt sirup på toppen.

Tip: Den nemmeste og hurtigste dessert eller morgenmad. Du kan bruge al slags frugt, og den smager himmelsk, selvom den er så enkel.