Opskrift på Mette Blomsterbergs appelsin-nougat-snitter
SPONSORERET indhold

Blomsterbergs appelsin-nougat-snitter

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Giv din julekonfekt et frisk tvist med appelsinsmag.

Af: Mette Blomsterberg Foto: John Bendtsen
15. dec. 2019 | Opskrift | ALT for damerne
Ca. 25 stk.

Ingredienser

Mette Blomsterbergs appelsin-nougat-snitter

1 appelsin, vasket
150 g ren rå marcipan
lidt flormelis til udrulning
100 g god nougat
ca. 50 g god mørk chokolade,
gerne Caraque 56%, til overtræk.

Sådan laver du Mette Blomsterbergs appelsin-nougat-snitter

  1. Riv det yderste af appelsinen fint. Lad halvdelen lufttørre på en tallerken. Resten af appelsinskallen og marcipanen æltes til en ensartet masse. Udrul massen i en anelse flormelis til 15 x15 cm.
  2. Fjern overskydende flormelis – ellers kan nougaten ikke lime på. 
  3. Nougaten modelleres smidig med din håndvarme og udrulles i flormelis til 7½ x15 cm. Fjern overskydende flormelis med håndfladen.
  4. Halvér appelsin-marcipanstykket, så du har to, der hver måler 7½ x15 cm. Læg de tre lag som i en sandwich (marcipan-nougatmarcipan) og stryg tempereret chokolade jævnt ud på toppen og drys straks efter lufttørret appelsinskal på. 
  5. Lad overtrækket hærde 10 minutter i køleskab. Udskæres i lange stænger, b 2½ cm, der skæres i lige store trekanter. 
  6. Opbevares tildækket af husholdningsfilm i tætsluttende dåse.

 

SE OGSÅ: Blomsterbergs vaniljespecier