Appelsinfromage med sprød nougat
SPONSORERET indhold

Appelsinfromage med sprød nougat

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En dejlig luftig appelsinfromage er den perfekte dessert på denne årstid.

Af: Jes Buusmann Foto: Jes Buusmann
24. jan. 2012 | Opskrift | Hendes Verden
6 personer

Ingredienser

5 blade husblas
2 bægre past. æggeblommer
100 g sukker
2 tsk. revet usprøjtet appelsinskal
1½ dl appelsinsaft
2 bægre past. æggehvider
3 dl piskefløde
Pynt:
1 dl piskefløde
usprøjtet appelsinskal
frisk mynte
sprød nougat
100 g hakkede mandler
100 g sukker

  1. Sæt husblassen i blød i koldt vand 10 min.
  2. Pisk æggeblommer og sukker godt til det er cremet, og tilsæt revet appelsinskal og 1 dl af appelsinsaften.
  3. Tag husblassen op med det vand, der hænger ved bladene, og smelt den over vandbad eller i mikroovn. Lad den køle af, til den er fingervarm. Rør ½ dl appelsinsaft i. Rør lidt af æggemassen i. Hæld nu blandingen i en tynd stråle i æggemassen, mens der røres.
  4. Pisk æggehvider og fløde stift hver for sig. Når æggeblandingen begynder at stivne lidt, vender du først de piskede æggehvider, og derefter flødeskummet, forsigtigt i. Hæld fromagen i portionsglas eller dekorative kopper. Stil fromagen tildækket i køleskab ca. 4 timer.
  5. Pynt med flødeskum, appelsinskal, frisk mynte og sprød nougat.
  6. Sprød nougat: Rist mandlerne på en tør pande. Smelt sukkeret i en tykbundet gryde eller stålpande, til det er gyldent, og kom de lune mandler i. Smør massen ud på bagepapir.
  7. Når det er stivnet, knuses den med en kagerulle. Gem 6 lidt større stykker, som du kan pynte fromagerne med.