SPONSORERET indhold
Appelsinkage med mandler
Dejlig skærekage med appelsin og mandler
ca. 15 skiver
Ingredienser
200 g blødt smør
2 usprøjtede appelsiner
1 dl appelsinsaft
200 g mandler
4 æg
275 g sukker
200 g hvedemel
2 tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt kanel
1 tsk. bagepulver
Pynt:
sigtet flormelis
- Riv skallen af appelsinerne fint. Blend eller hak mandlerne meget fint.
- Rør smørret med sukker, til det er let og luftigt. Rør et æg i ad gangen. Bland hvedemel og bagepulver, og vend det i kagen sammen med appelsinsaft og de øvrige ingredienser.
- Hæld dejen i en smurt sandkageform (eller foret med bagepapir), ca. 10 x 30 cm.
- Bag kagen på nederste ovnribbe ca. 1 time ved 175 gr. Stik et spyd i kagen, er der rå dej på, skal den bage lidt længere. Afkøl kagen på en bagerist. Pynt med sigtet flormelis.