Nu kan du igen tilmelde dig Danmarks hyggeligste kvindeløb.  Læs mere om overraskelserne her

Appelsinkage med mynte og kandiserede urter

Skønne kager

Appelsinkage med mynte og kandiserede urter

Smuk og velsmagende kage med kandiserede urter.


APPELSINKAGE MED MYNTE OG KANDISEREDE URTER


Tid:
ca. 30 min. plus tørre- og bagetid
(ca. 8 stykker)

Kandiserede urter:
1 pasteuriseret æggehvide
1 håndfuld krydderurter, f.eks. mynte og
citronverbena
75 g flormelis



Appelsinkage:
100 g smør
2 æg
125 g sukker
12 g maizena (ca. 1½ spsk.)
1 tsk. bagepulver
100 g hvedemel
½ dl appelsinsaft
reven skal af 1 appelsin
3 kviste frisk mynte
100 g flormelis og lidt pasteuriseret
æggehvide til glasur

1. Pisk æggehviden let med en gaffel. Kom flormelis på en tallerken. Dyp krydderurtebladene i æggehvide. Lad bladene afdryppe, og vend dem derefter i flormelis. Lad bladene tørre på en bagerist et par timer.
2. Smelt smørret. Pisk æg og sukker hvidt og skummende. Pisk maizena i.
3. Bland bagepulver med hvedemel, og rør det i æggemassen skiftevis med appelsinsaft, -skal og det smeltede smør. Hak mynten, og vend i dejen.
4. Hæld dejen i en smurt form på ca. 1 liter, og bag kagen ved 180 grader i ca. 25 min. Afkøl kagen, før den vendes ud.
5. Rør flormelis med æggehvide til en tyk glasur. Dekorer kagen, og pynt med kandiserede krydderurter.

► SE OGSÅ: Krydderkage med lakridsglasur
► SE OGSÅ:
Bag en lækker gulerodskage
► SE OGSÅ: Mandeltærte med appelsinsirup og appelsinis

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere

Ok