Appelsinmarmelade
SPONSORERET indhold

Appelsinmarmelade

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Lav din egen lækre hjemmelavede appelsinmarmelade med denne opskrift.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Jes Buusmann
12. maj. 2014 | Opskrift | Hendes Verden
2-3 glas

Ingredienser

  • 750 g appelsiner
  • lidt vand til kogning af appelsinskallen
  • 750 g sukker, gerne lyst rørsukker
  • 4½ dl vand

  1. Skyl og tør appelsinerne. Skær tynde strimler af appelsinskallen uden at tage for meget af den hvide med. Kog strimlerne ca. ½ time i lidt vand under låg, til de er bløde. Afdryp dem i en sigte.
  2. Fjern appelsinkerner og alt det hvide fra appelsinkødet, og skær det i små tern. Gem saften. Kog sukker og vand sammen i en gryde, til sukkeret er opløst. Tilsæt appelsinskal, appelsinkød og -saft. Kog marmeladen ca. 40 min., til den løber langsomt af en ske. Skum marmeladen af.
  3. Kom marmeladen på rene og skoldede glas. Luk glassene til. Opbevar marmeladen mørkt og køligt, gerne i køleskabet.