Appelsinmarmelade opskrift
SPONSORERET indhold

Appelsinmarmelade med chili

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Anne Hjernøe Foto: Lykke Rump
25. nov. 2011 | Opskrift | ALT for damerne
1

Ingredienser

1 kg økologiske (ubehandlede) appelsiner
400 g lyst rørsukker
2 vaniljestænger
2 store røde chilier, ikke alt for stærke
100 g hele smuttede mandler
atamon eller spiritus

Sådan laver du marmelade

Riv skallen af appelsinerne, helst med et citrusjern, men et rivejern kan også gå. Skræl appelsinerne og del dem i både. Skær hver båd i tre stykker. Kom appelsinstykkerne, skallen og
sukkeret i en gryde.

Flæk vaniljestængerne og skrab kornene ud. Tilsæt både korn og stænger og lad appelsinerne koge, til væden bliver tyk og sirupsagtig.

Rens chilifrugterne for kerner og frøstol, hak chilikødet fint og tilsæt det til marmeladen. Lad det koge med i 4-5 min og fjern derefter marmeladen fra varmen. Rør de hele, smuttede mandler i marmeladen. Skold sylteglassene og skyl dem i Atamon eller spiritus.

Kom marmeladen i glassene, luk dem til med det samme og stil dem mørkt og køligt. Marmeladen kan spises med det samme. Når der er taget hul på glasset, skal det opbevares i køleskabet.