Appelsinmarmorkage
SPONSORERET indhold

Appelsinmarmorkage

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Appelsin giver en fantastisk smag til denne marmorkage.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
10. maj. 2017 | Opskrift | Hendes Verden
ca. 10 pers. | Total: en time, 10 min

Ingredienser

200 g blødt smør
200 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
2 tsk. reven, usprøjtet appelsinskal
4 æg
200 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
2 spsk. usødet kakaopulver
1 spsk. mælk

Glasur:
3 dl flormelis og 2-3 spsk. appelsinsaft

Pynt:
evt. reven, usprøjtet appelsinskal

Sådan bager du marmorkage

  1. Rør smør, sukker, vaniljesukker og appelsinskal sammen. Rør et æg i ad gangen. Sigt mel blandet med bagepulver i, og vend det rundt. Del dejen i 2. Sigt kakaopulver i den ene portion, og vend det rundt i dejen sammen med mælken.
  2. Fordel halvdelen af den lyse dej i en smurt 1½ liters brødform. Fordel kakaodejen over og derefter resten af den lyse dej over. Bag kagen ved 175 gr. på midterste ovnribbe i 50-60 min. Stik et spid eller en strikkepind ned i kagen for at se, om den er bagt. Er der rå dej på, skal kagen bage lidt længere.
  3. Pynt den afkølede kage med glasur rørt af flormelis og appelsinsaft. Pynt evt. med reven appelsinskal.

 

Anbefalet til dig