Suppe med asparges
SPONSORERET indhold

Ærte-asparges- suppe med mynte og pocheret æg

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Her har du 100% sommer i en suppe. Den friske smag af søde ærter, asparges og mynte er virkelig delikat og med et pocheret æg i midten, mætter suppen også godt. Du kan vælge blot at servere suppen med blødkogte æg, hvis du ikke har mod på at pochere.

Af: Mette Helbæk Foto: Stine Christiansen/Skovdal
24. jul. 2015 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

7 dl hønsebouillon
20 g smør
2 løg, grofthakkede
300 g grønne asparges
150 g ærter, friskbælgede
10 friske mynteblade
salt og peber
1-2 spsk citronsaft

Fyld:
4 æg + vand, 2 spsk eddike
og 1 spsk salt til kogning
fløde
lidt mynteblade

Sådan gør du

Bring hønsebouillon i kog i en gryde. Smelt smørret i en anden gryde, og sauter løget heri 3-4 minutter, til det bliver blødt. Skær asparges i mellemfine stykker, og kom dem i gryden sammen med ærter og mynte. Sauter yderligere 3-4 min. Hæld nu den kogende hønsebouillon over grøntsagerne, og lad det hele koge sammen i ca. 10 minutter. Blend suppen grundigt i en blender, så den bliver glat og grøn. Smag den til med salt, peber og citronsaft.

Fyld:
Bring 3-4 cm vand i kog på en bred pande sammen med eddike og salt. Slå æggene ud i vandet, og lad dem koge 3-4 minutter, inden du tager dem op og lader dem dryppe af. Server suppen med et dryp fløde, pocherede æg og friske mynteblade.