Ærtesuppe med fennikel
Ingredienser
1 løg
2 fed hvidløg
olivenolie
150 g bagekartoffel
500 g ærter
½ dl sherry
1 l hønsebouillon
1 dl piskefløde
salt og peber
lidt citronsaft
½-1 fennikel
lidt olivenolie
citronsaft
salt og peber
lidt plukket dild
brød og evt. græsk yoghurt til suppen.
Sådan gør du
Skær løg og hvidløg i mindre tern og steg dem møre i en gryde med lidt olivenolie. Skræl bagekartoflen og skær den i små tern. Kom ærter og kartoffel i gryden og lad dem stege ved svag varme 1-2 min., tilsæt dernæst sherryen og hønsebouillonen, og kom låg på gryden og kog suppen 15 min., indtil kartoflerne er møre.
Hæld ærtesuppe og piskefløde i et blenderglas og blend, til suppen er jævn i konsistens. Tilsmag suppen med salt, peber og citronsaft. Skær top og bund af fennikel, halver den og snit den i tynde skiver og krydr med et par dråber olivenolie og citronsaft, og vend det sammen med plukket dild.
Anret den varme ærtesuppe i suppetallerkner og kom en skefuld fintsnittet fennikel i. Servér med godt brød og evt. en skefuld græsk yoghurt.