Ærtesuppe
Ingredienser
2 tsk olivenolie + 2 tsk smør
1 hakket løg
2 finthakkede fed hvidløg
1 courgette i tern
3 dl ærter
500 g broccoli i buketter
salt, friskkværnet peber
dild, kørvel og persille
6 dl grøntbouillon
2½ fløde 9% evt. syrnet fløde.
Servering:
4 skiver rugbrød i trekanter
8 kammuslinger
1 tsk olivenolie
dild.
Næringsindhold
-
Energi pr. person:500 Kcal
-
Fedt:30 %
-
Protein:23 %
-
Kulhydrat:47 %
Sådan gør du
Varm olie og smør i en gryde og sautér løg og hvidløg heri et par minutter under omrøring. Kom courgetter, ærter og broccoli i gryden, krydr med salt og peber og rist videre under omrøring i ca. 3 minutter. Tilsæt krydderurter, hæld bouillon over og lad det hele snurre 20-30 minutter, til grønsagerne er helt møre.
Blend suppen med fløde og smag til med yderligere krydderier.
Rist rugbrødet.
Dup kammuslingerne tørre og rist dem hurtigt på en pande i varm olivenolie. Krydr med salt og peber og anret dem på rugbrødet.
Servér suppen med frisk dild og de lækre ristede kammuslinger på rugbrød.