Ingredienser
Arbejdstid: 30 min.
Stege-/kogetid: ca. 20 min.
Ingredienser:
500 g hakket svinekød
1 bladselleri
1 stor rød peberfrugt
2 spsk. olie
ca. 1 spsk. stærk karry
ca. 2 dl vand (eller grøntsagsbouillon)
1 spsk. sojasovs
Tilbehør:
jasminris kogt med hele krydderier – f.eks. 1 hel stjerneanis, 1 stykke kanel og 2-3 kryddernelliker
Drys:
topbladene fra bladselleri
- Kog risene som angivet på pakken med hele krydderier. Fjern dem, når risene er kogt færdige.
- Snit bladselleri i små terninger. Gem topbladene til drys.
- Skær peberfrugten i små terninger på samme størrelse.
- Brun kødet i olie i en tykbundet gryde eller stegepande. Krydr med karry. Tilsæt bladselleri og peberfrugt, og steg i nogle min. Tilsæt vand, og lad retten simre i ca. 10 min. under låg. Smag til med karry og sojasovs.
- Servér friskkogte ris med asiatisk kødsovs, og drys med blade af bladselleri.