Ingredienser
300-400 g hvide asparges
75-100 g fjordrejer (pillede)
Hollandaisesovs:
4 æggeblommer (evt. pasteuriserede)
2 spsk citronsaft
200 g smør (smeltet)
salt og friskkværnet
hvid peber
Drys:
Purløg (klippet)
Tilbehør:
Citron (både) og nye pillekartofler eller godt hvedebrød
- Skræl aspargesene fra hovedet og nedad. Bræk den nederste, træede del af og kog dem i letsaltet vand i 5-8 min. afhængigt af tykkelsen.
- Tag aspargesene op med en hulske og lad dem dryppe af på et rent klæde.
- Hollandaisesovs:
- Pisk æggeblommerne med citronsaft og salt i en skål over vandbad.
- Hvis man er hurtig til at piske, kan det gøres over svag varme direkte på blusset. Pisk, til æggemassen er tyk og cremet.
- Tag gryden fra varmen og hæld det smeltede smør i – først dråbevist og derefter i en tynd stråle.
- Hæld sovsen i en skål og smag til med salt og peber.
- Servér de friskkogte asparges med den lune sovs, drys med rejer og purløg og giv citron og kartofler eller brød til.