Aspargesrisotto
SPONSORERET indhold

Aspargesrisotto

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Jes Buusmann
03. apr. 2014 | Opskrift | Hendes Verden
4 personer

Ingredienser

1/2 kg grønne asparges
1 l hønsebouillon
1 skalotteløg
300 g risottoris
30 g smør
1 dl friskrevet parmesan
3 spsk. fløde
salt, peber
2 spsk. hakket persille
4 spsk. parmesan høvlet i flager
med en kartoffelskræller
125 g bacon i tynde skiver

  1. Skær eller bræk den træede ende af aspargesene, og skær aspargesene i 2-3 cm stykker. Kog aspargesstykkerne i bouillonen i ca. 4 min. Tag dem op med en hulske, og læg dem i en skål. Hold dem varme under et klæde.
  2. Skær løget i små tern. Svits løg og ris i smør i en gryde, til løgene er klare. Tilsæt en suppeskefuld kogende bouillon ad gangen. Rør rundt, så risen ikke brænder på. Tilsæt først den næste skefuld væske, når den forrige er opsuget. Kog risottoen ca. 25 min. i alt.
  3. Rør risottoen med parmesan og fløde. Smag til med salt og peber. Vend aspargesene i, eller drys dem over retten. Pynt med persille og parmesanflager samt sprødstegte, evt. smuldrede baconskiver.