Aspargessalat med sprøde brødcrutoner
SPONSORERET indhold

Aspargessalat med sprøde brødcrutoner

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Jes Buusmann
03. apr. 2014 | Opskrift | Hendes Verden
4 personer

Ingredienser

500 g grønne asparges
1 romainesalat eller ½ iceberg
125 g cherrytomater
2 forårsløg
50 g spæd spinat
3 spsk. sorte oliven
Dressing:
2 dl cremefraiche 9 %
2 spsk. hakket fransk estragon
1 tsk. hvidvinseddike
salt, peber
Brødcroutoner:
6 skiver italiensk brød
3 spsk. olivenolie
1-2 fed presset hvidløg
salt, peber

  1. Knæk eller skær den træede ende af aspargesene af. Skær aspargesene i ca. 3 cm stykker, og kog dem 1-2 min. i letsaltet vand. Afdryp og afkøl dem i en sigte.
  2. Snit salaten, skær cherrytomaterne i halve, og snit forårsløgene. Bland asparges, salat, spæd spinat, tomater, forårsløg og oliven.
  3. Rør cremefraiche, estragon, hvidvinseddike, salt og peber sammen, og server det til salaten.
  4. Skær skorpen af brødskiverne, og skær brødet i 1 x 1 cm tern. Læg dem på bagepapir i en bradepande, og vend dem med olivenolie og hvidløg. Stil fadet i ovnen ved 200 gr. i ca. 10-15 min. på midterste ovnribbe. Vend rundt i dem undervejs, til de er gyldne og sprøde. Drys brødcroutonerne over salaten.