SPONSORERET indhold
Aspargessuppe med lime og rejer
4 personer
Ingredienser
500 g hvide asparges
2 løg
10 g smør
2 dl tør hvidvin
8 dl bouillon, gerne hjemmekogt på høne, hane eller kylling
2 dl piskefløde
citronsaft
salt, peber
Desuden:
200 g ekstra store
grønlandske rejer 4-8 skiver lime
2 spsk. hakket persille
Tilbehør:
flute
- Skær den træede ende af aspargesene. Skær hovederne fra aspargesene og gem dem. Skær stængerne i mindre stykker.
- Hak løgene, og svits dem kort i smør sammen med aspargesstykkerne i en gryde. Tilsæt vin og bouillon, og kog det sammen ca. 30 min. Miks suppen jævn i en foodprocessor eller blender. Pres den herefter gennem en sigte. Varm op igen, og smag til med fløde, citronsaft, salt og peber. Kom hovederne i suppen, og kog dem med 5 min.
- Kom rejerne i, og varm dem ganske kort igennem.
- Server suppen med skiver af lime og pyntet med persille.