Auberginer med kødsovs og tomatsalat
SPONSORERET indhold

Auberginer med kødsovs og tomatsalat

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En god kødsovs tager lidt tid at lave. Men det er arbejdet værd. Lav evt. en ordentlig portion, så der er mad til flere dage.

Af: Katrine Klinken Foto: Thomas Hergaard
21. jun. 2013 | Opskrift | Hjemmet
4 personer

Ingredienser

Arbejdstid: 40 min.
Stege/koge/bagetid: 1 time
Kødsovsen er fryse-egnet
2 auberginer
Kødsovs:
500 g hakket oksekød
1 spsk olivenolie
2 løg (hakkede)
2-3 fed hvidløg (knuste)
dåser flåede hele tomater (800 g i tern)
2 tsk frisk merian (blade, eller 1 tsk tørret)
2 tsk frisk timian (blade, eller 1 tsk tørret)
salt og friskkværnet peber
evt. vand
100 g mild ost (revet)
Tomatsalat:
500 g cherrytomater (halve)
1 grønt salathoved (evt. romainesalat eller hjertesalat)
2-3 spsk pesto (eller olie-eddike-dressing)
purløg (fintklippet)
Tilbehør: hvedebrød

  1. Kødsovs:
    Brun kødet i en tykbundet gryde i varm olie. Tilsæt løg og hvidløg. Lad det stege i nogle min. under omrøring. Tilsæt tomater, merian og timian, og lad det koge under låg i ca. 30 min. Kødsovsen skal være fugtig – spæd evt. med vand. Smag til med salt og peber.
  2. Skær stilken af auberginerne og skær dem over på langs. Lav et snit 1 cm fra kanten hele vejen rundt. Tag frugtkødet ud med en ske.
  3. Læg auberginerne i et ovnfast fad og krydr med salt. Fyld dem med kødsovs og dæk fadet med sølvpapir. Bages i ca. 40 min. ved 200 grader, til auberginen er mør. Drys med ost og bag få min., til osten er smeltet.
  4. Salat:
    Bland tomater, salatblade og pesto eller dressing og drys med purløg. Servér fyldte auberginer med tomatsalat og brød.