Ingredienser
Arbejdstid: 40 min.
Stege/koge/bagetid: 1 time
Kødsovsen er fryse-egnet
2 auberginer
Kødsovs:
500 g hakket oksekød
1 spsk olivenolie
2 løg (hakkede)
2-3 fed hvidløg (knuste)
dåser flåede hele tomater (800 g i tern)
2 tsk frisk merian (blade, eller 1 tsk tørret)
2 tsk frisk timian (blade, eller 1 tsk tørret)
salt og friskkværnet peber
evt. vand
100 g mild ost (revet)
Tomatsalat:
500 g cherrytomater (halve)
1 grønt salathoved (evt. romainesalat eller hjertesalat)
2-3 spsk pesto (eller olie-eddike-dressing)
purløg (fintklippet)
Tilbehør: hvedebrød
- Kødsovs:
Brun kødet i en tykbundet gryde i varm olie. Tilsæt løg og hvidløg. Lad det stege i nogle min. under omrøring. Tilsæt tomater, merian og timian, og lad det koge under låg i ca. 30 min. Kødsovsen skal være fugtig – spæd evt. med vand. Smag til med salt og peber. - Skær stilken af auberginerne og skær dem over på langs. Lav et snit 1 cm fra kanten hele vejen rundt. Tag frugtkødet ud med en ske.
- Læg auberginerne i et ovnfast fad og krydr med salt. Fyld dem med kødsovs og dæk fadet med sølvpapir. Bages i ca. 40 min. ved 200 grader, til auberginen er mør. Drys med ost og bag få min., til osten er smeltet.
- Salat:
Bland tomater, salatblade og pesto eller dressing og drys med purløg. Servér fyldte auberginer med tomatsalat og brød.