Avocadosalat med quinoa
SPONSORERET indhold

Avocadosalat med quinoa

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Denne salat er min absolutte favorit! Den er fed, knasende, frisk og fantastisk, og jeg spiser den så tit, jeg kan. Salaten er god som tilbehør til lyst kød eller blot som en selvstændig ret.

Af: Louisa Lorang Foto: Anders Schønnemann
03. feb. 2014 | Opskrift | ALT for damerne
2

Ingredienser

Tilbehør til 2 personer
1 ½ dl quinoa, gerne sort eller rød
salt
50 g mandler
Salat:
1 citron
1 spsk honning
3 spsk
olivenolie
2 avocadoer
2 håndfulde koriander, groft plukket

Sådan laver du avocadosalat:

Skyl quinoaen, og kog den mør i usaltet vand. Den skal koge ca. 15 min. Rør lidt salt i, og dræn overskydende vand fra.

Rist mandlerne på en tør pande (eller i en varm ovn, hvis den alligevel er tændt). De skal riste i 4-5 min på panden, eller til de er sprøde. Lad dem køle lidt, og hak dem groft.

Skær skrællen af citronen, og skær citronfileterne fri for lamellerne. Hold citronen over en skål, så saften ikke går til spilde. Vend citronsaft, citronfileter, honning og olivenolie sammen.

Flæk avocadoerne, kassér stenene, og skær kødet i tern. Vend dem med citrondressingen. Vend quinoa og koriander i salaten og til sidst mandler. Smag til med salt, og servér straks

PRØV OGSÅ: Rødbedesalat med kikærter

Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter