Bacon- og kartoffeltærte
SPONSORERET indhold

Bacon- og kartoffeltærte

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Den lækre spanskinspirerede tærte med kartofler og bacon kan sagtens bages dagen i forvejen og blot lunes i ovnen.

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Thomas Hergaard
18. jun. 2012 | Opskrift | Hjemmet
12 personer

Ingredienser

Arbejdstid: 1 time
Stege/bagetid: 1 time og 10 min.
Fryse-egnet
Dej:
150 g durummel
200 g hvedemel
1 tsk salt
150 g koldt smør
1 æg
3 spsk koldt vand
Fyld:
400 g kogte nye kartofler
250 bacontern
4 æg
1 spsk dijonsennep
4 dl cremefraiche 18%
1 bdt purløg eller forårsløg
salt og peber
1 æg til pensling

  1. Kør de to slags mel, salt og smør sammen til en grynet masse i en foodprocessor. Saml dejen med sammenpisket æg og koldt vand. Pak dejen ind og lad den hvile koldt 1 times tid.
  2. Steg bacontern gyldne og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Skær kartoflerne i tern.
  3. Pisk æggene sammen med dijonsennep, cremefraiche og fintsnittet purløg eller forårsløg og smag til med salt og peber. Vend kartofler og bacon i cremen.
  4. Rul 2/3 af dejen ud og læg den i en springform eller tærteform (22-24 cm), så den hænger lidt ud over kanten. Fordel fyldet i formen. Rul resten af dejen ud til et låg.
  5. Pensl dejkanterne med sammenpisket æg, læg låget over fyldet og pres kanterne godt sammen. Pensl overfladen med æg og prik nogle huller i låget.
  6. Bag tærten ved 200 grader i ca. 30 min. Skru ned til 180 grader og lad den bage yderligere ca. 30 min. Server tærten varm, lun eller kold evt. med grøn salat.