Ingredienser
Arbejdstid: 1 time
Stege/bagetid: 1 time og 10 min.
Fryse-egnet
Dej:
150 g durummel
200 g hvedemel
1 tsk salt
150 g koldt smør
1 æg
3 spsk koldt vand
Fyld:
400 g kogte nye kartofler
250 bacontern
4 æg
1 spsk dijonsennep
4 dl cremefraiche 18%
1 bdt purløg eller forårsløg
salt og peber
1 æg til pensling
- Kør de to slags mel, salt og smør sammen til en grynet masse i en foodprocessor. Saml dejen med sammenpisket æg og koldt vand. Pak dejen ind og lad den hvile koldt 1 times tid.
- Steg bacontern gyldne og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Skær kartoflerne i tern.
- Pisk æggene sammen med dijonsennep, cremefraiche og fintsnittet purløg eller forårsløg og smag til med salt og peber. Vend kartofler og bacon i cremen.
- Rul 2/3 af dejen ud og læg den i en springform eller tærteform (22-24 cm), så den hænger lidt ud over kanten. Fordel fyldet i formen. Rul resten af dejen ud til et låg.
- Pensl dejkanterne med sammenpisket æg, læg låget over fyldet og pres kanterne godt sammen. Pensl overfladen med æg og prik nogle huller i låget.
- Bag tærten ved 200 grader i ca. 30 min. Skru ned til 180 grader og lad den bage yderligere ca. 30 min. Server tærten varm, lun eller kold evt. med grøn salat.