Varme hveder
Dejlige varme hvedeknopper.
Hjemmet

Opskrift på varme hveder

Varme hveder

Del på

Lækre varme hveder til store bededag - det kræver lidt tid at bage hveder selv, men smagen er det hele værd. Her får du opskriften på hjemmebagte hvedeknopper.

Af Katrine Klinken | 09.jan.2016 | Mad

2 TIME 45 MIN.

12 stk. varme hveder

Varme hveder

Arbejdstid: 20 min.
Hævetid: 2 timer
Bagetid: ca. 20-25 min.
Fryse-egnede

500 g hvedemel
25 g sukker
1 tsk groft salt
evt. 1 tsk stødt kardemomme
25 g gær
1 ½ dl letmælk
100 g smør (smeltet)
1 ½ dl vand

Forslag til fyld og smagstilsætning (1):
2 stk stødt kardemomme

Forslag til fyld og smagstilsætning (2):
1 spsk blå birkes
½ stang vanilje (kornene)

Forslag til fyld og smagstilsætning (3):
100 g mørk chokolade (hakket)

Tilbehør:
Smør og syltetøj
eller flødeost naturel rør med hakket syltet appelsinskal

Energi pr. person

0 Kcal

Fedt 0 %

Protein 0 %

Kulhydrat 0 %

Type

Kategori

Nationalitet

Sådan bager du varme hveder

1. Bland mel med sukker og salt og evt. kardemomme. Smuldr gæren i mælken og tilsæt smør og vand.

2. Rør blandingen i melet. Ælt dejen grundigt, til den er glat og smidig.

3. Tril en pølse af dejen og form 12 boller.

4. Læg bagepapir i en bageform eller et ovnfast fad på ca. 25 x 20 cm. Læg bollerne tæt ved siden af hinanden med ca. 1 cm’s afstand. Lad dem hæve i 2 timer.

5. Sæt dem på nederste ribbe i en 225 grader varm ovn i ca. 25 min. Lad dem køle af på en bagerist.

6. Flæk hvederne og rist dem evt. sprøde. Servér med smør, syltetøj eller flødeost.

Læs alt om varme hveder
Del på
Kommentarer (0)