Lækre kanelbagels med rosiner
SPONSORERET indhold

Lækre kanelbagels med rosiner

En af de ærkeklassiske amerikanske bagels, som vi har taget til os, er den søde variant med kanel og rosiner. Den er perfekt som mellemmåltid med lidt smør - og også dagen derpå efter en tur på brødristeren.

Foto: Henrik Freek Christensen
23. mar. 2016 | Opskrift | BoligLiv

KANELBAGELS MED ROSINER
Ca. 16 stk.

Tid: ca. 45 minutter plus hæve- og bagetid.

2½ dl mælk
50 g gær
3 spsk. rapsolie
1 tsk. salt
2 tsk. stødt kanel
2 æg
75 g rosiner
150 g grahamsmel
ca. 475 g hvedemel
2 liter vand til kogning
2 spsk. salt
1 æg til pensling

1. Lun mælken, hæld den i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt olie, salt, kanel, æg og rosiner. Rør grahamsmel i, og ælt dernæst hvedemel i dejen, indtil den er glat og smidig. Stil dejen tildækket et lunt sted i ca. 30 minutter.

2. Ælt dejen igennem på et meldrysset bord. Del den i 16 stykker, og tril dem til aflange pølser. Fugt den ene ende med vand, og sæt pølserne sammen til ringe. Klem enderne godt sammen. Tænd ovnen på 220 grader.

3. Kog vand og salt op i en stor gryde. Læg et par dejringe i ad gangen, og kog dem i 1-2 minutter. Tag dem op med en hulske, og lad dem dryppe af.

4. Fordel de forkogte ringe på
en bageplade med bagepapir, pensl dem med sammenpisket æg, og bag dem i ovnen i ca. 15 minutter.



► SE OGSÅ: 4 opskrifter på sommerbrød med grønt
► SE OGSÅ: 5 opskrifter med fuldkorn